Dummy camera's

Dagelijks vinden er in Nederland woning- en winkelinbraken plaats. Sterker nog, het aantal woninginbraken in ons land is in 2017 gestegen van 243 naar 387. Hoewel uit cijfers blijkt dat de criminaliteit in Nederland over het algemeen is gedaald, kan het aantal woninginbraken zeker omlaag. Een van de manieren om criminelen buiten de deur te houden is het aanschaffen van een beveiligingscamera. De kosten voor dit apparaat kunnen echter vrij hoog zijn. Steeds meer huishoudens schaffen daarom een dummy camera aan. Zo is de Dummy Dome camera zowel binnen als buiten zeer effectief. Waar moet je op letten wanneer je een dummy camera aanschaft?

Werking en effect van een dummy camera

Uit een onderzoek naar veiligheid in Nederland is gebleken dat er in ons land ongeveer 204.000 camera’s in het openbaar hangen. Wanneer de beveiligingssystemen van particulieren erbij worden opgeteld komt het aantal uit op ongeveer een miljoen. Niet iedere particulier is financieel in staat om een duur beveiligingssysteem aan te schaffen. Toch is het niet verstandig om vanwege de kosten geen beveiligingscamera’s op te hangen. Deze camera’s hoeven namelijk niet echt te zijn. Een dummy camera is een uitstekend alternatief en heeft in het verleden bewezen dat het inbrekers en dieven buiten de deur kan houden. Een dummy camera ziet er zeer echt uit en heeft een preventieve werking. In werkelijkheid is deze namaak camera nergens op aangesloten en filmt het dus niet wat er in- en rondom je woning gebeurt. Onervaren criminelen zien de camera echter hangen en besluiten om jouw woning even over te slaan. Ook profs nemen vaak liever het zekere voor het onzekere en zien dan af van snode plannen.

Voor- en nadelen van een dummy camera

Een dummy camera kopen geeft waarschijnlijk een goed gevoel. Je hebt vrij weinig geld uitgegeven en toch het gewenste effect bereikt. Wees je er echter wel van bewust dat sommige doorgewinterde criminelen toch door hebben dat de camera niet echt is. Zij zullen de camera bijvoorbeeld gaan uittesten. Het aanschaffen van een dummy camera blijft dan ook je eigen risico. Eventueel zou je de dummy camera kunnen combineren met een echte camera. De crimineel kan op die manier toch worden betrapt. Uiteindelijk wegen de nadelen van een dummy camera zeker niet op tegen de voordelen. De meeste inbrekers of winkeldieven hebben weinig tijd en proberen een situatie zo snel mogelijk in te schatten. Zodoende nemen ze bij het zien van de dummy camera liever het zekere voor het onzekere. Het gaat hierbij om de zogeheten “gelegenheidsinbrekers”, die waarschijnlijk het verschil tussen een echte beveiligingscamera en de dummy niet zien en zich daar ook de moeite niet voor zullen nemen.

Kies een goede locatie voor de dummy camera

Voor het installeren van een dummy dome camera hoef je geen extern bedrijf in te huren. Er hoeft immers niet aangesloten te worden in huis. Wel is het verstandig om een aantal strategische locaties uit te kiezen. Neem de tijd om de juiste plek voor de dummy camera te vinden. Aangezien de camera een preventieve werking heeft, moet het op een opvallende plek worden opgehangen. Zorg ervoor dat de camera goed zichtbaar is en vermijd donkere hoekjes. Ook voor bedrijfspanden is het zeer belangrijk dat de dummy camera op een logische plek hangt. Plaats het altijd bij producten die gemakkelijk meegenomen kunnen worden, zoals parfums en cosmetica. Vergeet ook niet om een dummy dome camera bij de kassa op te hangen. Dieven zullen het verdacht vinden wanneer dit niet zo is. Bovendien heeft een winkel altijd beveiligingscamera’s op meerdere plekken hangen. Schaf zodoende een aantal dummy camera’s aan om een zo echt mogelijke indruk te wekken.

Maak het zo realistisch mogelijk

Een dummy camera is natuurlijk nergens op aangesloten. Je kunt echter doen alsof dit wel zo is. Plaats een kabel bijvoorbeeld op zo’n manier dat het lijkt alsof het door de muur loopt. Plaats trouwens nooit een dummy dome camera buiten terwijl het voor binnen bedoeld is. Dit is zeer ongeloofwaardig en criminelen hebben de truc al snel door. Zowel binnen- als buiten je woning kun je met behulp van de dummy camera ongenode gasten afschrikken. Gebruik bijvoorbeeld een sticker waarop staat dat er sprake is van bewaking. Bij echte beveiligingscamera’s is dit zelfs verplicht. Het is dan ook zeer realistisch wanneer je bij een dummy camera hetzelfde doet.

De preventieve werking van een dummy dome camera uitgelegd

Een dummy dome camera is een zeer goed alternatief voor een kostbaar beveiligingssysteem. Het geeft je als bewoner of bedrijfseigenaar een veilig gevoel. Een dummy camera kan ook een goede aanvulling zijn op een al bestaand beveiligingssysteem. In dat geval kun je meer camera’s in de woning, tuin of het pand ophangen. Veel camera’s hebben een preventieve werking omdat dieven en inbrekers uit angst om betrapt te worden besluiten om het elders te zoeken. Zij willen het liefst onopgemerkt te werk gaan en vinden het geen fijn idee om misschien gefilmd te worden. Wie weet overweeg je om binnenkort een dummy dome camera voor buiten te kopen. In onze webshop kun je terecht voor diverse zeer realistisch ogende dummy camera’s met knipperende LED-lichtjes. Echte beveiligingscamera’s beschikken namelijk over dezelfde lichtjes.

Een dummy camera, schrikt het werkelijk af

De meest gestelde vraag over een dummy camera is of het daadwerkelijk effect heeft. Of de totale criminaliteitscijfers ervan dalen is niet bekend, maar dat het een preventieve werking heeft is zeker. Laat de keuze voor een dummy dome camera afhangen van twee vragen: welk doel heb ik met de camera en waar moet het geplaatst worden? Voor een woning zijn enkele camera’s vaak voldoende, hoewel dit afhankelijk is van de grootte van een huis. Bij een winkel met veel waardevolle spullen is een combinatie tussen een echte beveiligingscamera en meerdere dummy camera’s een verstandige keuze. Onze dummy’s hebben een afschrikwekkende werking op ongenode gasten.

Vragen en advies

Misschien heb je nog enkele vragen over de Dummy Dome camera. Neem in dat geval even contact op met onze klantenservice, die je vragen zo snel mogelijk beantwoordt. Heb je vragen over een specifieke dummy dome camera, heb je vragen over welke van onze dummy dome camera’s te kiezen of wens je een meer technische vraag over een andere dome camera te stellen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.a  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,0
Zeer goed "Ik kan zelfs op mijn telefoon mijn zaak in de gaten houden, geeft een stuk veiliger gevoel. " 9,0
Perfect "De producten waren de volgende dag geleverd, had het snel geïnstalleerd en het werkt." 10
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links